top of page

Onze longen en de longen van de wereld

Het wordt steeds duidelijker en griezeliger nu de misstanden zich meer en meer ontvouwen. Is dit het moment van een tweesprong die we nog kunnen keren of het maakt het nu niet meer uit en zijn we te laat? Het is een gedrocht dat in jaren is opgebouwd als een lego bouwwerk. Met medewerking van allerlei verschillende partijen die het speelveld allang weer hebben verlaten, waardoor alleen de architecten nog weten waar er nog belangrijke blokken verborgen zijn.De corrupte en verkrampte bindende contracten en afspraken met elkaar zijn zo wijd verbreid, maar ook zo diep in elkaar gevlochten dat, op het moment dat het ontspoord, is gebleken je er ook niet meer aan kunt ontkomen en mee moet. Veel van de huidige politieke spelers, nieuw toegevoegd aan het speelveld, kunnen niet anders dan meedoen. Door afspraken en eerder vastgelegde en getekende convenanten.


Zullen we in het midden laten of ze de afspraken eerbiedigen omdat ze het gedachtengoed overtuigd steunen of omdat ze er aan gehouden worden? Maar in ieder geval zijn we hierdoor al een jaar gegijzeld in een enge bubbel. Een syndroom van systematische misleiding en misdaad. Tegen de volksgezondheid en de mensheid.


Waar duidelijk is geworden dat het RIVM een speelbal is van de politiek die gedwee horrorcijfers uit modelletjes laat rollen en daarmee aanlevert wat wordt gevraagd, net zoals duidelijk is geworden hoe dat ik Duitsland is gebeurd, is ook duidelijk geworden dat het geldsysteem bewust op ontploffen is gezet op een onomkeerbaar pad. Geld dat er nooit leek te zijn is nu in gigantisch omvangrijke hoeveelheden beschikbaar gesteld zonder enige vorm van dekking. Met het gat van schulden dat nog uit de vorige bankencrisis dateert waarvan de kraters nog overal in de wereld niet gedicht zijn. Behalve bij de happy few die van elke crisis of oorlog beter worden.


Wie betaald geld terug dat er niet meer is?


Geld dat in Nederland niet van de overheid is, en nooit geweest is, maar die wel bepaald dat het ongebreideld weggegeven kan worden. Geld dat eerst al jarenlang werd weggehaald bij de bevolking die meer betaald voor zorg, pensioen, woonbelasting, onderwijs, vervoer. Met meer lasten voor energie en klimaatbelastingen dan ooit. Notabene nu weggegeven als ondersteuning aan de economie, voor maatregelen die ze eerst zelf hebben opgelegd. Maar degenen die het never nooit meer kunnen terugbetalen, of er nog jarenlang met stilstand mee teruggaan in de tijd, is de middenstand, het MKB.


Het was al een systeem dat mensen afhankelijk had gemaakt van regels en toeslagen. Zeven miljoen mensen in Nederland ontvingen al geld in de vorm van toeslagen, waar nu het MKB gedwongen aan toegevoegd is.


Desondanks is het systeem zodanig uitgehold is dat zowel een huur- als een koopwoning nog maar voor weinigen is weggelegd omdat we... een miljoen woningen achterlopen! En als er gebouwd moet en kan worden, we het stil leggen door een voorwaarde in een fictieve papieren norm te veranderen. De al veel langer durende gijzeling op klimaat gemotiveerde beslissingen zijn een grap als je weet wie er echt van profiteren. (Zie verder) De trotse agrarische sector die, ook hiervoor, de nek wordt omgedraaid door verstikkende regelgeving omdat het op papier sneller te wijzigen is dan hij dat in de praktijk kan aanpassen. En als we in de zorg met een wintervirus te maken krijgen, mag je liever geen kanker of hartfalen oplopen omdat er geen bedden genoeg meer overgebleven zijn. Maar verder hebben we het goed!


Wegrennen bij een stemming voor betere zorgbeloning maar wél 30 miljoen euro belastinggeld per week(!) overmaken aan Laboratoria voor 'positieve' testuitslagen!


Al dat geld dat, nu eenmaal weggegeven, er nu ook niet meer is om dat nog weer te renoveren en het in goede staat terug te brengen. De Tweede kamer rende weg tijdens een stemming voor loonsverhoging van het zorgpersoneel, maar het is wél uitgegeven aan de Laboratoria voor positieve testuitslagen, met geen enkel ander doel dan die cijfers te gebruiken om een onsterfelijk onzinnig beleid van legitimiteit te voorzien. Laboratoria waar dezelfde leden van OMT die ons 'adviseren' allerlei verstrengelde belangen mee hebben. Op wiens adviezen commerciële Labs buiten de deur werden gehouden, ondanks dat ze vastliepen op de doelstellingen van hun eigen geadviseerde testbeleid. Omdat ze 30 miljoen euro per week(!) opstreken voor de testuitslagen. In oktober, toen er meer dan 250.000 keer in een week werd getest (één testuitslag is 117 euro, RTL nieuws)


Dankbaarheid voor een koekje uit eigen trommel die je twee keer betaald?


Maar laten we het niet meer over de Corona psychose hebben. Het gaat veel verder. Over de diep trieste waanzin van tegenstellingen tussen rijk en de rest, de voorrang, de bulkopdrachten, de topsubsidies en de paradijselijke belastingvoordelen voor de reuzen van de aarde, tegenover.... de rest! De grote rest die zodanig lang en structureel geleidelijk is uitgeknepen en ingesnoerd met regeldichtheid, dat ze murw gemaakt, met de lippen droog gebarsten, blij lijken te zijn als ze daar ook een druppeltje water op gedept krijgen. Teruggegeven van het glas dat je hebt ingeleverd.


Voor inzicht in de scheve verhoudingen hoef je alleen maar het korte filmpje te kijken van Lubach op Zondag. Die keurig meedeed in de MSM hetze tegen Wappies, maar per ongeluk precies een heel goed voorbeeld liet zien, van waar het precies pornografisch banaal misgaat. En dan heb je geen wereldkennis nodig om te begrijpen dat het onmogelijk is dat zoiets alleen in Nederland zou plaatsvinden. Wereldspelers hebben het macro overzicht en kunnen zich niet veroorloven niet precies te laten uitzoeken in welk land welke kansen voor ze liggen om hun voorsprong te behouden. Wij hebben daartegen een microbeeld dat niet veel meer kan zien dan de eigen omgeving. Dat maakt je dom en blind als je in een gevecht terechtkomt op wereldniveau.


Neem even de moeite het een keer, of nog een keer te kijken. Als je die moeite niet wilt nemen: IN HET KORT: Het gaat over hoe onze polders worden volgebouwd met windmolens van Vattenfall, gesubsidieerd door de Nederlandse Overheid, terwijl Vattenvall vervolgens de stroomopbrengst ervan (goed voor 370.000 huishoudens) levert aan een Techreus uit Amerika, die hier geen belasting betaald, maar wel 'energieneutraal' enorme Datacomplexen bouwt op poldergrond dat ze hebben gekocht, maar die vervolgens terug leasen aan de Nederlandse staat. En.... de data opslag is voor continenten buiten Europa.


De overlast is voor de omwonenden en de niet gehaalde klimaatdoelstellingen zijn voor Nederland, terwijl ze die doelstelling op eigen grond MET ons belastinggeld wél weggeven zodat Microsoft of Google er mooie sier mee kan maken.En wie denkt dat het daar stopt? De ruif van miljardensubsidies voor Biomassa uit Europa wordt afgeroomd door... Techreuzen die daarvoor in Estland bomen kappen. Kijk hieronder even, als greep uit meerdere diverse docu's op dit gebied, een hele actuele uitzending van radio NPO1 die het in een notendop samenvat. Weer zijn Vattenfall en Techreuzen onderdeel van de kaping van juist de subsidies met de grote getallen. 3,6 MILJARD! De vervuilende Biomassacentrales worden op Nederlandse grond gebouwd, met alleen de lasten voor de... omwonenden. De omwonenden van die gemeenten met amateur politici en parttime wethouders, die tegen de juridische trucs en druk van deze wereldspelers, geen enkele weerstand kunnen bieden. Maar dan ook echt TOTAAL geen partij zijn om deze wereldspelers tegen te kunnen houden.


Ook hier geldt dat het naïef is om te denken dat het alleen in Estland zou gebeuren. Zo is de ontbossing alleen al in het Amazone gebied, (Brazilië) in de afgelopen twee jaar, zo groot geweest dat het evenveel grond betreft als heel: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Utrecht en Noord-Holland bij elkaar. En dan gaat het me niet om een klimaatdiscussie op te starten. De aarde redt zich wel en heel veel beter zonder technologie van mensen om het te beïnvloeden. Het gaat me meer om de grote bedrijven die met rust worden gelaten terwijl ze op grote schaal de natuur volledig ondergeschikt maken aan verdiensten en nergens belasting betalen. En, in dit geval, helemaal buiten hun corebusiness de ontwrichting van de natuur bewust opzoeken om lucratieve subsidiestromen te kunnen misbruiken.Terwijl 'onze' longen tot de angstige inzet zijn gemaakt voor een plan om alles mee te kunnen stilleggen, ons monddood te maken, onze rechten ervoor opzij worden geworpen in sneltrein vaart, worden de longen van onze aarde opgeofferd voor subsidiegeld dat naar Techreuzen en wereldspelers vloeit. Diezelfde Techreuzen die, bijvoorbeeld, voor burgers in ons eigen land bepalen dat zij voor hen foto's van Zwarte Piet zullen verwijderen. (Facebook) Commerciële bedrijven die niet alleen Wetenschappers en Politici van de Tweede Kamer censureren, (LinkedIn) maar ook de president van Amerika gewoon de mond snoeren (Twitter)


Het gaat niet om de persoon, maar de illustratie....


Mensen klappen ervoor omdat het Trump betreft, maar het gaat er helemaal niet om dat het Trump is, het gaat er om dat het om het ambt van de President van de VS ging, WIE dat dan ook is. Wie denkt nu dan nog dat Biden WEL de baas zal mogen zijn? Of dat Obama wel de baas 'was' ? Het gaat erom dat ondertussen de macht van Techreuzen en andere Lobby industrieën zo groot is geworden en de macht zo scheef verdeeld, dat ze ondertussen de arrogantie hebben gekregen dat ze het gewoon durven laten zien. WIJ zijn de baas! En het schept verplichtingen als hun diensten nuttig zijn geweest! ALTIJD! Heeft het de democraten (VS) nu geholpen? Dan volgt er hoe dan ook toch ergens een rekening? Anders is die vriendschap van korte duur en gaat de steun net zo gemakkelijk weer naar een ander die hun belangen wetmatig kan vastleggen. Feitelijk kun je stellen dat de vriendschap en de samenwerking nét zolang zal duren, als dat ze er baat bij zullen hebben.


Moet ik het dan nog over de ongekende macht hebben als met een belangenverstrengeling die wereldgiganten gaan samenwerken? Wij willen een bulkopdracht, de grootste ooit, namelijk 2x per jaar voor de rest van de toekomst 7 miljard mensen vaccineren en wellicht straks meer en vaker voor meer ontdekte virussen. De oefening was in een simulatie in 2019 al voorbereid. De WHO, die binnen een week zieltogend op aarde stort als dergelijke partijen de navelstreng doorknippen en zich terugtrekken, heeft kort daarna de pandemie uitgeroepen. De eerdere contracten en afspraken werden voor 196 landen uit de kast getrokken om ze er aan te herinneren dat het bindend was om vervolgens een type uitrol te 'moeten' gaan toepassen. Wie kan zich daar nog aan onttrekken op dat wereldveld en dat grote spel van belangen?


De invloedrijkste mensen van de aarde zitten samen in een totaal andere bubbel dan de rest van de wereld. Ze kunnen de wereld samen kopen als ze dat zouden willen. Misschien waren ze daar nog nét niet sterk genoeg voor. Nu kunnen de giganten overal ter wereld de middenstand inlijven en voor ze laten werken. Al het vastgoed voor een prikkie overnemen, of achter faillissementen oprapen en toevoegen aan hun assets om hun 'posities' nog verder uitbreiden.


Het feit dat ze zich NIET bekommeren om volksgezondheid, niet om mensen en hun levenswerk en bereid zijn een hele lokale midden sector daarvoor categorisch stuk te maken, maar zich zo ook geen seconde bedenken of de longen van de hele aarde opofferen het waard is om subsidies te kunnen kapen, dan ben ik geen seconde overtuigd van de goede bedoelingen!


Hebben we nu nog maar een, twee of nog drie machtsblokken?


Ondertussen is China zich in allerlei landen wereldwijd aan het mengen. Af en toe kijk ik natuurlijk ook nog wel eens MSM. Met nu toevallig een serie van VPRO waarin een reis rond de wereld plaatsvind naar allerlei plaatsen in verschillende continenten die overgenomen worden. Armlastige regeringen die op de rug liggend, maar al te graag geld aannemen en hopen dat het geld en de daadkracht van China iets toevoegt. In Zambia is een spoorlijn door het land opgekocht voor 4 miljard en zo hervormd en opgeknapt. Zo is de belangrijkste spoorverbinding van het land, het materieel en de dienstregeling in handen van China en wordt bestuurd, onderhouden door Chinezen inclusief de geknipte treinkaartjes.


Azië loopt ver voor in Crowdcontrol


Zou het de onbalans zijn in de voortvarende machtsovername door China die de westerse elite terug wil nemen of is het al zover dat een mondiaal plan van aanpak geworden? (Zie verder naar onderen over Klaus en Vladimir) Met de hoeveelheid satellieten die, in handen van private ondernemingen in de VS, rond de aarde draaien en haast elke vierkante centimeter kunnen surveilleren, zijn ze goed in staat het Chinese sociale kredietsysteem in te voeren.


Zo worden in China 23 miljoen mensen, (maar iets minders burgers als in heel Nederland en België samen) verstoken van reizen omdat hen verboden is een treinkaartje of vliegticket te kopen omdat ze niet voldoende punten haalden op basis van goed gedrag. Dat gebeurd via een digitaal systeem waarin iedereen is toegevoegd, waardoor je gewoon niet kunt betalen voor een ticket. 400 miljoen camera's registreren wat de bevolking uitvoert en de digitale afhankelijkheid maakt verder alles inzichtelijk, wat je niet buiten op straat doet. China is verder dan de rest van wereld in Crowd Control en is ook ver in de AI ontwikkeling (Artificial Intelligence)


Hieronder een fragment uit 2017(!) Waarin Azië Tycoon Kai Fu Lee aangeeft hoe snel banen zullen worden overgenomen door AI en robots... (Als je Engels lastig vind, een beetje stoeien met instellingen levert je een automatische vertaling op voor de ondertiteling in het Nederlands)Zo'n sociaal puntensysteem is aanlokkelijk effectief als je de sleutel ervan in handen hebt, maar iets minder als jij als onderworpen slachtoffer geen enkele invloed kunt uitoefenen op de voorwaarden als die door de sleutelhouders worden aangepast, nietwaar? Voel je al waar ook hier naar toe gaat? Hoe ons in de Westerse wereld onbegrijpelijke regels worden opgedrongen en wat we ook doen, geen sikkepitje meer in te brengen hebben? We hebben een spoedwet toegestaan onder het mom van de Volksgezondheid en ondernemers kunnen springen en maatregelen implementeren wat ze willen. Als ze roepen dat ze bang zijn voor een invasie van een nieuwe variant, blijven de ondernemers gewoon dicht. Mogen we niet meer wandelen of schaatsen in de buitenlucht en gaan we invoeren dat we kinderen vanaf 6 jaar gaan testen.


Waar blijft nu al die informatie als de gaten in de beveiliging bij de GGD al zo groot zijn als de mazen in het mondkapje die een onzichtbaar virus moeten tegenhouden? Wat wordt nu niet meer vastgelegd van elke Nederlander die zich heeft laten testen? Ook je DNA?


Volksraadplegingen worden structureel genegeerd!


Nog in 2018 hebben we als Nederlanders democratisch TEGEN de sleepwet gestemd. Dat ging over onze privacy wetgeving. Dat vonden we nog belangrijk in 2018 (!) Een 'volksraadpleging' die genegeerd is omdat het 'raadgevend' was, nadat ook het Oekraïne referendum werd genegeerd. De duidelijke NEE stem tegen een Europese grondwet in 2005 was voor de Nederlandse politiek in Europa een blamage. Die is maar iets aangepast naar het "Verdrag van Lissabon" in 2007 en nu is Nederland alsnog de GROOTSTE netto betaler aan de EU.


Saillant detail: Het laatste referendum over de sleepwet, (maart 2018) was meteen de laatste want nét daarvoor (februari 2018) had de kamer al gestemd en het referendum alvast maar opgedoekt. Lastig die mening van het volk, en dan er ook nog iets mee moeten doen, zeg!


De politiek is alléén maar interessant voor de elite, vanwege de wetgevende bevoegdheden. En als je dat kunt beïnvloeden wordt je gemakkelijker groter en sterker dan je kleine concurrenten. Gezien afstand die al jarenlang structureel is vergroot tussen politiek en bevolking, staat de politiek in ieder geval dichterbij de elite, die helemaal niet meer in termen van 'bevolking' denkt.

Het maakt de politiek ook al een veel makkelijker slachtoffer. Wat hebben die anders in te brengen dan om mee te gaan in de schijnbaar 'logische' Reset Plannen van onze economische systemen, die 'blijkbaar' onhoudbaar en niet meer passend zijn. Een systeem is altijd net zo houdbaar als de mensen die het uitvoeren nietwaar? Want een systeem is zelf immers geen verantwoordelijke entiteit. En met de ontploffing in de uitgave van geld, lijkt de politiek een kant te hebben gekozen en is er geen weg meer terug.


Al dan niet langzaam gedwongen of vrijwillig zijn we in ieder geval ondertussen als landen/overheden als was in de handen van de wereldspelers als die zich verenigen. Samen hebben ze hebben ons op alle manieren en op alle fronten in de tang. En WAT, stel je eens voor WAT als die club zich serieus heeft verenigd? Dan zijn misschien de landen en hun overheden met tijdelijke politici, misschien geen partij voor ze, want dat is het speelveld waar ze vertrouwd zijn.


Maar wat als alle mensen op aarde zich verenigen? Wat als 7 miljard mensen eisen dat die macht wordt opgebroken?


Dat is waar de censuur zijn plek heeft, om ons onwetend te houden van elkaar, niet met elkaar te laten verbinden, omdat zij de mediastroom goed genoeg kunnen controleren en dat de hulp van de geketende overheden zo voor de lokale handhaving in de straat zorgdraagt. Die op hun beurt van hogerhand weer worden ondersteund met middelen om de online vormen van contact, die als enige zijn overgebleven, te monitoren.


Wie heeft nu niet door dat Corona hier helemaal niets mee te maken heeft! Wie is nog bang om Corona te krijgen als je weet wat er na Corona wordt ingesteld? Wie denkt nog echt dat een avondklok en mensen verbieden in de open lucht te wandelen of te schaatsen nog iets te maken heeft met Volksgezondheid? Wie denkt werkelijk dat het terecht is om de halve wereldeconomie op het lokale niveau te vermorzelen voor een virus waar 95-98% van de mensen niet eens last van heeft? Een virus is geen bedrog, maar wie deze maatregelen en de methodieken op deze manier tegen een gezonde bevolking heeft ingezet, zal zich moeten verantwoorden voor een Tribunaal. Vroeg of Laat!


Kijk hieronder naar een video rechtstreeks van W. E. F.

Een greep uit de statements: Er wordt in deze 'promo for paradise' aangegeven dat 'velen van ons' roepen om een Reset, omdat we hebben bewezen dat we snel kunnen schakelen en onze levens snel hebben kunnen herstructureren. Er liggen gouden kansen om te herstructureren en daarvoor is een nieuw dashboard nodig. Een mindset shift waarbij ze graag mensen samen brengen. Iedereen moet de kans hebben om betrokken te zijn bij het nemen van beslissingen.


Ondertussen wordt geadresseerd dat de rijken tijdens de pandemie rijker zijn geworden en wordt er fijntjes op gewezen dat 'welzijn voor groei moet staan en dat daarvoor nu de juiste timing is om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Het klimaat krijgt aandacht omdat we lief moeten zijn voor de aarde. Klimaat is een van de aansprekende speerpunten, verbinding met de natuur!


Bekijk het prachtig plaatje met een mix van Republikeinse en Democratische oud-presidenten met milieu- en mensenrechten activisten en de Russische president Poetin en waarbij de voorzitter de 'nieuwe' President van de VS verwelkomt. (Alsof die er niet al jaren over de vloer komt) Maar dit zijn de meest invloedrijke mensen op aarde, die elk jaar bij elkaar komen.


Er wordt aandacht besteed aan de armen onder ons die het zo zwaar hebben en de mensen in de frontlinies, maar de huidige praktijk laat zien hoever deze mensen van het volk afstaan.


Ik heb de moeite genomen om ook een online geplaatste zoom-meeting van eind januari 2021 tussen de voorzitter en Poetin door te worstelen. Een 45 minuten durende video waarin deze laatste zijn mening mag geven over de wereldwijde samenwerking, de samensmelting met Europa, het wegpoetsen van oude vooroordelen en de verdeling van rijkdom voor de individuele burger. Met helaas alleen een Engelse ondertiteling die, mij in ieder geval, toch beter helpt dan het alleen luisteren. Een gruwelijke poging om ons zand in de ogen te strooien hoe goed hun bedoelingen zijn en waarvoor iedereen aan boord is om het speciaal voor ons allemaal te regelen.


Je mag het natuurlijk ook doorworstelen, (klik deze link, opent in nieuw tabblad) maar wie de indruk heeft dat deze mensen samen, in hun ultieme cocon, begaan zijn met het gewone volk, heeft een liefdesdrankje ingenomen van Druïde Rozusbrillius en zweeft op wolken. Maar het wordt wel zo gebracht. Ze adresseren de juiste onderbuik gevoelens die in de maatschappij leven, van de rijken die als enige beter worden van de pandemie. Maar wie ooit denkt dat deze mensen, die zich in dezelfde club bevinden, met een goed argument voor wereldvrede, hun rijkdom zullen opgeven of delen, moet zich vooral aansluiten. Als het al serieus de bedoeling is, kan niet anders of ze krijgen er iets voor terug dat minstens zo waardevol is of waardevoller. Sleutelposities! Voor beslissingen waar jij en ik helemáál niet over mee mogen denken. En we maken toch mee welke keuzes ze nu al voor ons maken?


Wie zijn de leveranciers van de techniek?


Hun programma's staan bol van de promotie en de noodzaak voor het gebruik van techniek en surveillance, waarvan zij de leveranciers zijn. Over de superioriteit van AI en hoe snel ze verwachten dat deze slimmer en sneller zullen zijn dan welke mens ook. Als je de eerdere boodschap van Kai Fu Lee (zie boven) hebt gezien, weet je wat er met onze werkgelegenheid gaat gebeuren.


De tegenhanger hiervoor is de idyllische boodschap van het droombeeld dat wij dan met zijn allen meer tijd overhouden voor familie en persoonlijke interactie. Dat we kunnen bekostigen als, we naar het idee van Bill Gates de robots de belastingen zullen laten betalen. (Is geen grapje, google het gewoon) We zullen geen bezit hebben omdat alles beschikbaar wordt gesteld voor gemeenschappelijk gebruik.


Waarbij we volgens Kai Fu Lee uiteindelijk bang worden om zelf te rijden omdat onze auto's met elkaar communiceren en veiliger zijn zonder mensenhanden. Natuurlijk zal dat waar zijn en lijkt dat ideaal. Maar zijn volgende voorspelling is dat mensen verboden zal worden zelf te rijden op de openbare weg. (Klik de de link op Kai Fu Lee. Je hoeft alleen maar te kijken van minuut 14:00 tot 17:30 en als het goed is start deze vanaf de 14e minuut)


Let op: Dit zijn de meest invloedrijke mensen in de wereld bij elkaar. Als die het eens zijn, is, wat je nu als tsunami zou hebben kunnen ervaren, in het doordrukken van regels en richtlijnen zonder inspraak, nog maar een brandingsgolfje!


Maar geloof jij ECHT(?) dat dit het doel is van de Elite en dat hun idee van welzijn zal zijn dat 7 miljard mensen niet zo heel veel meer te doen hebben, anders dan zich voort te planten en alle reserves op te gebruiken? Dat ze een mensen functieloos laten bestaan voor al het werk dat door robots is overgenomen. Bij Amazon is alles al dermate geautomatiseerd dat robots het werk aan mensen brengen die alleen het laatste stukje domme productiewerk nog mogen doen.


Het is geen complot. Het is een openlijk plan, overal te vinden en het wordt op de hoogste niveaus bekonkeld. Maar het openlijke deel is het deel waar ze alleen de beste marketing op loslaten om het idyllisch te verkopen.


43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page