top of page

Over mij

Een helemaal gratis en simpel blogje. Gestart in december 2020 na een tijd van verbazing. Een blog die vanaf hier vanzelf verder ingevuld gaat worden. Als onderzoeker, schrijver en verontruste burger heb ik vragen. Ik wil niet alleen uitleggen waarom ik die heb, maar ik ben ook benieuwd of je mijn gedachten, verbazing en ongeloof over de actualiteit, kunt volgen. 

Laten we het eens proberen te volgen, gewoon vanuit een huiskamer van een normale burger. Volgens mij ben ik zo iemand. Ik ben geen aanhanger van een sterk rechts of links georiënteerd gedachtengoed. Ik heb geen lidmaatschap van een kerk, politieke partij of van organisaties met een ideologisch karakter, zoals WNF, KWF, Viruswaarheid, BLM, Rode Kruis of Greenpeace. Ik heb geen hele sterke mening over welke kant we met het klimaat op zouden moeten en eet gewoon vlees.

 

Naar mijn eigen oordeel voel ik me niet aangetrokken tot welk extremistisch gedachtengoed dan ook. Juist niet, zou ik willen zeggen. Verder beoefen ik geen Yoga of doe ik aan dagelijkse meditatie, maar daar heb ik anderzijds ook geen aversie tegen of dat ik daar iets mee wil zeggen.

 

Ik heb iets tegen onrecht en oneerlijkheid. Mijn opleidingsniveau van oudsher is MBO/HBO en ben het verst gekomen met een opleiding in Marketing. Ik werk, maar ben ook jaren zelfstandig ondernemer met personeel geweest. Ik betaal mijn belasting en heb geen strafblad of ben iemand die bekend is bij politie of justitie. Ook ben ik mentaal niet onder behandeling bij een psycholoog of psychiater voor een verslaving of een andere geestelijke storing of gesteldheid en gebruik geen medicatie. 

Met de gezonde bezwaren tegen veel van de maatregelen van vandaag de dag, ben ik tot op heden niet gemotiveerd om me te laten vaccineren. Graag geef ik tegen- en medestanders graag een inkijkje in mijn hoofd en de beslisboom die me hier bracht. Nieuwsgierig? Ik neem je graag mee in de reis van verwondering en verbazing, de zoektocht, het onderzoek en de vragen daarbij die me tot een criticaster van het huidige beleid maakte.

UPDATE 2021

Ik had dit blog apart van mijn eigen bestaande kanalen gemaakt, omdat ik het niet wilde koppelen aan mijn privé situatie. Dit wilde ik om meerdere redenen toch enigszins gescheiden houden. Maar sinds de turbulente tijden waarin onderdrukking van het vrije woord en denken opnieuw is ingevoerd, is voor mij de maat vol. Stil zijn of of me verbergen achter een schuilnaam of account is geen optie meer! Week van de Leek is een account van Fabian Verheij. 

UPDATE 2022

Ik ben eind vorig jaar tot geloof gekomen. Een hele bijzondere reis die ik niet had kunnen voorspellen. Op dit platform zal ik blijven schrijven, maar nu uiteraard ook dat perspectief betrekken. Ik schrijf niet speciaal voor u, maar veel meer voor mijzelf. Om informatie te blijven ordenen en te kunnen verwerken in mijn hoofd en zo ook terug te kunnen kijken op het verloop.  

UPDATE 2023
Nadat ik als zelfstandig ondernemer in 2018 ben gescheiden en vervolgens ook failliet ben gegaan, heb ik de maatschappij ook van een totaal andere kant mogen ervaren. Failliet gegaan als Man-Vrouw VOF ben ik alles wat ik maatschappelijk had opgebouwd, kwijtgeraakt. Dat betekende mijn bedrijven, een eigen huis, mijn vrienden, mijn leefomgeving en mijn eigen voetstuk.

 

Eind 2022, was mijn periode in de WSNP (Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) afgelopen. Inclusief een voortraject via de Curator, heb ik bijna 4 jaar doorgebracht in een situatie dat ik via een rechter-commissaris en een bewindvoerder al mijn beslissingen moest laten goedkeuren. Al mijn inkomsten en overzichten moest ik maandelijks rapporteren en van verhuizen, tot een auto of fiets kopen, een andere baan aannemen of over de grens verblijven, was eerst via de rechtbank toestemming nodig. Mijn kijk op de maatschappij is met ervaring flink breder geworden. Het feit dat ik de genade van God heb leren kennen, heeft alles weer in een heel ander perspectief geplaatst.

bottom of page