top of page

De laatste week van het jaarDezelfde week als ik met dit blog ben begonnen. Ik zal mijn best doen om snel terug te werken. Vermoedelijk zal ik dit niet chronologisch doen, want dan duurt het te lang voor we bij het begin zijn. Juist omdat het doel is om de ontwikkeling in het denken te kunnen ontrafelen. Neem daarom ook eerst even de tijd om het allereerst geplaatste blog te lezen.


De laatste week is nog maar net begonnen en ik stuit op een bericht waarin Hugo de Jonge vraagt om advies en de juridische mogelijkheden om een 'Coronapaspoort' in te kunnen voeren. Wie had een jaar geleden gedacht dat dit de werkelijkheid van vandaag zou kunnen worden? Sterker nog wie had dit in de zomer gedacht toen bewuste burgers op Social Media dit al als voorland schetsten? "Krijgen de çomplotdenkers gelijk?", is namelijk een veel voorkomende reactie op deze brief.


Ik moet erbij zeggen dat ik berichten via Facebook indien mogelijk probeer te checken voordat ik ze overneem of zelf plaats. Maar via de website van de Gezondheidsraad kom je gewoon op dit onderwerp en is de hele brief te lezen of te downloaden.Wat vinden we hier nu van? Is er niemand met me eens dat dit een erg griezelige ontwikkeling wordt? En wie kan nu nog ontkennen dat er niet naar mogelijkheden wordt gezocht om de grens van de ethiek te overschrijden?


Voorstanders of medestanders zullen die grens niet zien liggen, omdat het immers gaat om veiligheid en gezondheid. En dat dit als het grootste goed ten koste van alles, of laten we zeggen ten koste van heel veel, beschermd moet worden. Zullen we dan in het volgende blog daar dan even dieper op ingaan?


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page